Tony Monaco

Tony Monaco begon met spelen toen hij acht jaar oud was. Op zijn twaalfde werd zijn lot als jazz-organist bezegeld toen hij voor ít eerst met de muziek van Jimmy Smith in aanraking kwam. Als enthousiaste student begon hij als tiener op te treden in jazzclubs in Columbus, Ohio. Hij werd begeleid door orgelhelden Hank Marr en Don Patterson. Vier jaar later nodigde Jimmy Smith hem uit om in zijn club in California te komen optreden. Een mijlpaal in het muzikale leven van Tony.

In april 2000 ontmoette Tony collega organist Joey DeFrancesco, die hem aanbood een debut CD te produceren. Deze samenwerking resulteerde in het alom geprezen album “Burning Grooves. Het internationale succes  van dit album diende als katalysator voor regionale en nationale tours.

Inmiddels heeft Tony 8 internationaal uitgebrachte albums en is hij de wereld al verscheidene malen rond geweest. Tony heeft meer dan 2 jaar getourd met jazzgitarist Pat Martino. Als gepassioneerd student is het niet verassend dat Tony ook een begeesterd docent is. Naast het doceren, geven van clinics en masterclasses, heeft Tony een serie lesdvd’s uitgebracht onder de noemer “Playing Jazz Hammond”, welke onmisbaar zijn geworden voor veel serieuze orgel studenten.  Ondertussen breidt Tony zijn catalogus uit en is hij begonnen met MotherHenMusicEd.com. Hij heeft een lessysteem ontwikkeld waarmee hij één-op-één lessen geeft via internet en aan studenten over de hele wereld. mediaGive us your thought on "Tony Monaco"


Can't read? Click here to refresh